> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

diumenge, 28 d’octubre del 2012

Grècia



La troika proposarà en el seu proper informe una  condonació de deute grec per part dels creditors institucionals. Per això, els Estats amb bons grecs, haurien d'acceptar perdre diners. El govern alemany ja ha declarat la seva oposició a aquest pla.

Un fet a destacar és que l'informe final de la troika ha de ser consensuat abans del 12 de novembre, ja que el pròxim tram del pagament de rescat depèn d'ell. Sinó, Atenes es quedaria sense diners per a pagaments bàsics només 4 dies més tard.


Des del principi de la crisi, Grècia ha estat a l'epicentre de la turmenta financera. Tot i ser cert que els grecs van falsejar els comptes per entrar a la Unió Europa, la gestió política i econòmica d'aquest afer és si més no qüestionable.




En primer lloc, és important destacar que a l'any 2008, la major part del deute grec estava en mans de bancs i institucions alemanyes. Després del crack mundial, Grècia fou rescatada amb diners Europeus per poder fer front als venciments de deute (pagaments als alemanys).

Davant dels interessos financers sembla ser que no hi ha res a fer, tot i que Grècia hagi de fer retallades tan dràstiques que deixin a 439,000 sota el llindar de la pobresa. On viure cada cop és més car i on el 13,8% dels treballadors són pobres.

Així doncs, sense caure en la demagògia i amb les dades sobre la taula, crec fermament que tot governant i país, ha de saber fins a quin punt pot arribar a retallar per tal de preservar la dignitat dels seus habitant i conciutadans. Arribats a aquest extrem, la política econòmica envers Grècia hauria de ser més tolerant i realista, gestionant un estricte control sobre les finances estatals però no centrant-se només en el pagament del deute a curt plaç, sinó en com fer que el país torni a ser econòmicament viable i independent a llarg termini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada