> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

diumenge, 23 de gener del 2011

1714

L'any 1714, entraven a Barcelona les tropes borbòniques. Però quins van ser els factors determinants per tal que aquest fet succeís?

(preàmbul)

Cal tenir en compte que aquest conflicte es va originar quan Carles II d'Espanya un rei dèbil, estèril i propens a les malalties, va morir l'any 1700 sense descendència.
En aquells temps la corona d’Espanya estava formada per terres de domini europeu i les colònies que tenia al voltant del món.

image

L’11 d’octubre de l’any 1698 es va firmar el tractat de la Haia, entre el Regne d’Anglaterra i el Regne de França pel qual s’establia que el successor de la corona Espanyola havia de ser en Josep Ferran de Baviera. En aquest tractat s’establia al mateix temps que Lluís el Gran Delfí obtingués el Regne de Nàpols, Sicília i el Gran Ducat de Toscana, mentre que l'arxiduc Carles VI obtenia els Països Baixos espanyols i Leopold I de Lorena rebia el Ducat de Milà, alhora que cedia el Ducat de Lorena i Bar al Delfí.

image

Lluís de Borbó, el Gran Delfí pintat per Hyacinthe Rigaud el 1697.

image

Carles VI del Sacre Imperi Romanogermànic

L’any 1699 es va morir prematurament Ferran de Baviera , per tant França i Anglaterra van signar un nou acord, conegut amb el nom de Segon Tractat de Partició.

Al final Carles II, va decidir nomenar a Felip d’Anjou hereu al tron espanyol. Per això França va rebutjar el tractat de la segona partició i va seguir el testament de Carles II que els era favorable.
Així va començar la Guerra de Successió Espanyola l’any 1701.

Fonts de la Wikipedia.

1 comentari:

  1. Aquesta es la primera part de l'article de 1714.
    Espero que us agradi.

    ResponElimina