> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

dimecres, 19 de gener del 2011

Israel

Israel és un estat que es troba situat a l’Orient Mitjà.

La seva capital és Jerusalem, que alhora també és la seu del govern i la ciutat més gran del país.

mapa_geografico_israel

Després de la Primera Guerra Mundial, la societat de nacions va atorgar al regne unit el mandat Britànic de Palestina. L’any 1947, les Nacions Unides van aprovar la partició de Palestina.

El 14 de maig de 1948, Israel va declarar la seva independència. Aquesta declaració va provocar la guerra entre Israel i els Àrabs, aquell mateix any. Els estats àrabs que es van negar a seguir el pla de l’ONU, van lluitar contra els israelians, van patir nombroses desfetes i batalles perdudes. Per això, Israel no només va aconseguir confirmar la seva independència sinó que va aconseguir ampliar les fronteres. Israel ha aconseguit firmar la pau amb Egipte i amb Jordània.

La guerra ha estat present durant tot el desenvolupament d’Israel, des de que es va declarar independent, ha estat constantment en guerra amb els seus veïns.

Aquí us deixo un video fet a “salvados” en castellà, que està molt bé i tracta d’aquesta guerra i de la situació que es viu a Israel i Palestina d’una manera entenedora i interessant. Espero que us agradi:

I aquí trobareu un enllaç a les pagines de noticiaris:

http://www.lavanguardia.es/

http://www.nytimes.com/

Fonts de Wikipedia.

1 comentari: