> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Radiografia de la Crisi

Aquest és el primer article d'una sèrie d'articles en els quals explicaré des del meu punt de vista com hem arribat a aquesta situació de crisi. També intentaré mostrar possibles propostes que ajudin a sortir-ne.

Primera Part:

 - Durant un seguit d'anys, els prestadors van començar a donar crèdit sense cap mena de control, per què? Doncs perquè  ells, no se'ls quedaven. sinó que els venien a una banc d'Inversió, que a la vegada els venia, a inversionistes. Aquest inversionistes, asseguraven els valors de les seves hipoteques amb AIG (American International Group) que era una asseguradora de valors.

Aquest és el principi de la major catàstrofe econòmica de la nostra  història.

El que he explicat anteriorment, va anar creixent i ja no era sols una hipoteca que no es pagaria, sinó que els bancs d'Inversió, n'agafaven moltes i les ajuntaven per fer uns productes anomenats subprimes. Aquestes subprimes, van rebre la calificació de triple A per part de les agències de rating. La triple A, és la millor nota que pot tenir un actiu, les agències, havien estat pagades pels bancs d'Inversió per tal de atorgar aquesta nota. Però en realitat, eren actius tòxics. Tots els participants en aquesta cadena van enriquir-se de manera desproporcionada durant els anys de la bombolla de les subprimes. 



1 comentari: