> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

dimecres, 23 de febrer del 2011

23 f



Avui fa 30 anys, el tinent-coronel Tejero entrava al congres dels diputats, dient la famosa frase: "Todo el mundo al suelo"

Tejero al parlament, extreta de marisolayala.com
 
Però el vice president del govern, el  tinent general Gutiérrez Mellado, es va adreçar als guàrdies civils que havien entrat al hemicicle, i els va increpar i els va ordenar que depossesin les armes. Després d'aquest fet Tejero, dispara bales al sostre.
Poc després de la pressa del congrés, la III Regió Militar, Jaume Milans del Bosch, va fer sortir tancs als carrers de València.
Tancs pels carrers de València , extreta de levante-emv.com

A les nou de la nit, s'emetia un comunicat en que es comunicava que hi hauria un govern provisional de sotssecretaris.
El general Armada, també va jugar un paper important, el seu pla era entrar al congrés i negociar amb Tejero, un nou govern del qual ell seria el cap, sota les ordres del Rei.
El rei, va jugar un paper fonamental, durant aquells dies va jugar al gat i la rata,durant la nit del 23 de febrer, el rei va parlar amb diversos militars, i va negar que apoies el cop d'estat. I a les 1:14 de la matinada, va fer un discurs tele visat on refermava la constitució.

En definitiva, aquell 23 de febrer de l'any 1981 va ser una prova de foc per a la jove democràcia Espanyola. Molta gent va viure aquella nit amb gran incertesa i amb por a retrocedir cap a una Espanya gris i ancorada en el passat.

 Aquí us deixo uns links interessants:

http://www.cadenaser.com/espana/articulo/habia-indicio-alguno-golpe-estado/csrcsrpor/20110222csrcsrnac_6/Tes

http://www.elpais.com/articulo/cultura/Cercas/Rey/hizo/cosas/23-F/deberia/haber/hecho/elpepucul/20090416elpepucul_2/Tes


http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/374300-lesperit-del-23-f.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss

I uns vídeos:

2 comentaris:

  1. La prova més clara del progrés tant important que hem fet és que aquestes imatges semblen ara del tot impensables!

    ResponElimina
  2. Gràcies per comentar, i estic totalment d'acord.
    Bona setmana blanca!
    Fins aviat.

    ResponElimina