> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

diumenge, 20 de febrer del 2011

Ubuntu


Ubuntu és una distribució de GNU/Linux basada en Debian GNU/Linux, com a resultat sorgeix un sistema operatiu actualitzat i estable fet per diferents desenvolupadors de tot el món.Està orientat per a que sigui fàcil i intuïtiu, tot i que s'ha de saber alguna cosa de informàtica. Està patrocinat per Canonical Lts, que és una companyia britànica propietat del empresari Mark Shuttleworth.La empresa no utilitza Ubuntu per a fins lucratius sinó que es finança per serveis cinvualts al sistema operatiu i venen suport tècnic.
















Cada sis mesos hi ha una nova versió per a Ubuntu. Las versions LTS s'alliberen cada dos anys.

Els usuaris poden participar en el desenvolupament d'Ubuntu, si saben escriure codi, solucionant bugs o provant versions inestables del sistema.

Al instalar-lo, venen un seguit de programes bàsics per al funcionament com per exemple l'open office (equivalent a MS Office), té un processador de textos ( equivalent a MS Word), un processador de presentacions (equivalent a MS Powerpoint), i un processador de fulls de càlcul (equivalent a MS Excel). L'open office pot obrir documents amb extensió de Microsoft; per exemple, pots obrir un document que has començat en un ordinador que té el MS Word i acabar-lo amb l'Open Office.

A part de molts més programes que venen d'inici, es disposa d'un centre de software d'Ubuntu. Hi ha programes distribuïts per seccions com Internet, gràfics, oficina, etc...

També té un gestor de paquets on s'hi pot trobar programari gratuït i categoritzat en seccions.


















Si us ha agradat l'Ubuntu, us deixo un enllaç on podreu trobar molta informació i com descarregar-lo:

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

A més d'aquesta web, hi ha molts fòrums i webs que ajuden a la gent, com per exemple:

http://www.ubuntu-es.org/

http://ubuntuforums.org/

http://mimundoubuntu.blogspot.com/

Gràcies a que el suport de la comunitat és espectacular, Ubuntu utilitza millor els recursos i la gran majoria d'aplicacions són gratuïtes.

Publicat per Àlex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada