> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

diumenge, 6 de febrer del 2011

CO2 i l'efecte hivernacle

Efecte hivernacle i CO2




El CO2, està compost per una molècula de carboni i dos d’oxigen. És un gas incolor i inodor.
clip_image002

1.Composició de CO2, (imatge extreta de la wikipedia )
És el resultat de la combustió de productes orgànics com ara la fusta, el carbó o el petroli i de la respiració dels éssers vius.
El CO2 és l’encarregat de regular la temperatura de la terra. El que fa, explicat a grans trets és impedir que una part de la radiació solar no s’escapi cap a l’espai. Per tant, hi ha un gruix específic per tal de que la temperatura a la Terra sigui òptima per a la vida dels éssers vius i dels ecosistemes.
Actualment a conseqüència del grau d’industrialització i de contaminació global, s’està creant massa CO2 i la capa s’està modificant, per tant, la temperatura del planeta està augmentat de forma alarmant, en 100 anys més o menys, hem desequilibrat el delicat equilibri natural.
Molts ecologistes, biòlegs i especialistes en la matèria, estan intentant convèncer els governs i les grans empreses de la importància de l’equilibri natural. Però, com tots sabem hi ha uns interessos que en el món de la política i de l’economia sempre passaran per davant dels interessos naturals i ecològics que suposarien, despeses, pèrdua de llocs de treball i pocs ingressos. Però per altre banda , augmentaria molt la qualitat de vida de totes les persones i de tots els ecosistemes.
Per tant, fins que les empreses i els governs dels països més contaminats del món, s’adonin de la importància de l’ecologia. Seguirem deteriorant el nostre planeta, que en certa manera és l’herència de la humanitat, i deixarem el planeta Terra destrossat als nostres successors.





Dades tècniques:

clip_image004
La mitja de emissió de CO2 al món és de aproximadament de 2653, 63 tonelades per país.
Els dos països amb més emissions de CO2 són Xina amb una emissió anual aproximades de 6017 tonelades, seguit de prop per Estats Units amb una emissió de 5902 tonelades. [1]


[1] Fonts de la wikipedia

2 comentaris:

  1. Molt bona la puntualització final sobre els dos països més contaminants: Xina i EUA. De fet, els europeus sembla que som dels pocs que realment ens preocupem (una mica, tampoc exagerem) de no arrassar amb el planeta. La Xina i els EUA han passat sistemàticament dels intents d'arribar a acords internacionals per a reduïr les emissions de CO2. Però no només ells: Els països emergents com la Índia o el Brasil també estan contaminant sense cap escrúpol.

    Per culpa de les emissions de CO2 provocades per la indústria, el planeta cada dia està més malalt i tard o d'hora ho pagarem tots. Però, a sobre, resulta que la major consciència ecològica dels europeus fa que els nostres productes siguin més cars de produïr, afavorint que els països que contaminen indiscriminadament venguin més productes. Això té un cost molt alt, no només de caire ecològic, sinó també econòmic: el nostre teixit industrial desapareix en favor de països com Xina, EUA, Índia o Brasil (provocant més atur).

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies.
    Veig que coincidim en la manera de pensar i reflexionar sobre aquest món.
    Es tasca de tots procurar pel nostre planeta.
    Salut i endavant!

    ResponElimina