> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

dilluns, 17 de setembre del 2012

La Fed presenta un ambiciós pla d'estímul sense límit per pal·liar l'atur


Dos dies abans del quart aniversari de la fallida de Lehman Brothers, Ben Bernanke, president de la FED, va anunciar el nou pla d'estímul econòmic, QE3 ( 3 pla de relaxació quantitativa). Aquest pla té per objectiu pal·liar l'atur econòmic que pateixen els Estats Units i pressionar els tipus d'interès a la baixa mitjançant la compra de 40.000 milions de dòlars en actius hipotecaris mensualment. Un fet clarament diferencial amb els seus predecessors, és que aquest pla no té data límit. “El mantindrem fins que la situació del mercat laboral millori”, va dir el president de la FED. El principal detonant d'aquest pla, és l'atur a Estats Units, que porta 43 mesos per sobre del 8% . Tot i que des de la nostra òptica pugui semblar que no és massa, per un país com els EUA, és molt alt.




Les reaccions davant d'aquest pla han sigut dispars. Per una banda, la majoria dels analistes i sondejos qüestionava l'efecte d'aquest pla i per l'altre, Wall Street ho celebrava amb una pujada del 1,5 % i el dòlar cedia respecte l'Euro.

Així mateix, el president de la FED, advertia que el QE3, no curaria tots els mals de l'economia americana davant la inactivitat del Congres dels Estats Units.

Tot i el protagonisme del pla QE3, també es van anunciar que es mantindrien els tipus d'interès enter el 0 i el 0,25% i la continuació de l'operació Twist.

Segons el meu parè, Ben Bernanke, està intentat donar un últim cop d'efecte davant el que podria ser el seu últim any al capdavant de la reserva federal si els republicans guanyen les eleccions.

Tot i així, sembla que aquest pla s'ha quedat curt en la quantitat, ja que segons els experts consultats pel The Wall Street Journal, consideren que si el pla arribés als 500.000 milions de dòlars, només aconseguiria reduir l'atur en un 0,1 % i elevar el PIB un 0,2%.

2 comentaris:

  1. No es "des del meu pare", sinó que és "segons el meu parè" o "sota el meu parè"

    ResponElimina