> Web Statistics http-equiv="Refresh" content="0;url=http://www.parlemdetot.com"> http-equiv="Refresh" content="10;url=http://www.dominio.com">

PODCAST

dimarts, 18 de setembre del 2012

L'enigma de la motivació



Un dels temes més destacats a nivell empresarial i organitzatiu, és la motivació de les persones. Per això, avui us parlaré dels sistemes de motivació.

En primer lloc, el que hem de tenir en compte, és que el sistema d'incentius econòmics per objectius, ha demostrar ser ineficaç. Ja que el sistema d'incentius actual, només funciona com s'espera (com més gran l'incentiu, millor rendiment) en processos molt mecànics.

A diferència dels processos mecànics, quan l'activitat requereix l'ús d'una habilitat cognitiva,fins i tot rudimentària, el major incentiu porta al pitjor resultat.

Així doncs,hi ha una desajust entre el que la ciència sap i el que fan els negocis.

Ara bé, si ens ho mirem des d'un altre òptica, el nou sistema de motivació està fonamentat en tres punts:

- Autonomia
- Domini
- Propòsits

L'auto-direcció funciona millor.

Un exemple és la companyia de Software Atlassian. Cada any, donen als seus enginyers 24 hores per dedicar-se al que vulguin. Després d'aquestes 24 hores, els treballadors mostren a la resta de companys que han fet i es descobreixen: errors de seguretat, millores, ...

En la mateixa línia, Google aposta molt fort per aquesta filosofia. Dona el 20% del temps laboral als empleats perquè facin el que vulguin fomentant la innovació i creativitat.

Finalment, la paraula clau és ROWE (results only work environment)

És la màxima expressió d'autonomia i auto-direcció, no hi ha horaris ni llocs de treball fixes, l'únic que s'exigeix és fer la feina.

Que passa si s'implementa aquest sistema?

Productivitat (↑)
Satisfacció laboral (↑)
Innovació (↑)

Així doncs, crec que el camí a seguir en aquest camp és el mostrat anteriorment. Ja que amb aquestes millores, segur que serem capaços de sortir més ràpidament de la crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada